De Alternatieve Vierdaagse

Vorig jaar zou ik voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Omdat ik moest loten en er van uitging dat ik wel uitgeloot zou worden het eerste jaar, was mijn motto op mijn Facebookpagina dan ook: ‘Eindbestemming? Via Gladiola, is het niet dit jaar, dan wel volgend jaar’. Als ze me op dat moment verteld zouden hebben dat twee jaar op rij de Nijmeegse Vierdaagse afgelast zou worden door een pandemie dan had ik waarschijnlijk hard gelachen.

Echter, het werd wel de realiteit en zo loop ik dit jaar voor de tweede keer de Alternatieve Vierdaagse. Het zal volle bak aanpoten worden om over 2,5 maand 4 x 40 kilometer te kunnen lopen. Hoewel ik in oktober vorig jaar nog 80 kilometer op één dag heb gelopen, heb ik door alcoholproblemen namelijk een flinke terugval gehad. Inmiddels heb ik die problemen volledig onder controle en ben ik bezig mijn afstanden weer flink uit te bouwen. Zo heb ik gisteren nog 16 kilometer door Amsterdam gesjouwd, en vandaag 18 kilometer door Alkmaar.

Voor wat betreft de route’s die ik ga lopen tijdens de Alternatieve Vierdaagse heb ik twee mogelijkheden. De ene optie is elke dag van uit huis te starten en er een ADHD-vierdaagse van te maken door achtereenvolgens in Amsterdam, Den Helder, Haarlem en Den Oever te finishen. De andere optie is lekker gek doen en vanuit Alkmaar alsnog naar de Via Gladiola te wandelen en onderweg ergens te overnachten. Ik ben er nog niet over uit wat mijn voorkeur heeft, eerst maar eens mijn conditie terug op peil brengen.

Geplaatst in Vierdaagse | 2 reacties

Uitgeest – Beverwijk

Geplaatst in Video's | Een reactie plaatsen

DJMO loopt, loop je mee?

Ik maak regelmatig korte wandelingen, stadswandelingen, natuurwandelingen, stationswandelingen of lange afstandswandelingen. In mijn blogs neem ik jullie mee langs de vele mooie en bijzondere plekjes die Nederland rijk is. Van Den Helder tot Maastricht en van Groningen tot Vlissingen.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen