Honden geloven niet in sprookjes …

Soms ben ik wel slim, maar soms moet ik ook wel eens nadenken over bepaalde dingen. Bijvoorbeeld over waarom honden eigenlijk blaffen? Om nog preciezer te zijn, vroeg ik me af waarom Bamba op de meest rare momenten blaft (bijvoorbeeld op het schoolplein, als ik Jan naar school breng). Laatst was ik op bezoek bij Rudy, een goede vriend van ons die in Den Haag woont. Rudy liep achter de kinderwagen en op een gegeven moment raakte ik iets achter met Jan en Bama. Prompt begon Bamba te blaffen en aan de riem te trekken en ineens ging er een lampje branden bij me.

Een hond is een kuddedier en wil vanuit zijn instinct zijn roede bij elkaar houden. In de groep is het immers het veiligste. Het blaffen van Bamba is dus puur om mij te waarschuwen dat er één van de roede afdwaalt. Door dit instinctieve gedrag van Bamba vraag ik mij af of wij als mensen in de basis ook niet gewoon beesten zijn. Ook wij willen immers ons gezin bij elkaar houden en beschermen? Ik wel tenminste; als ik zie dat één van mijn kinderen bedreigd wordt, zal ik alles doen om die dreiging weg te nemen, en desnoods met (gepast) geweld te doen. Niemand die aan mijn kindjes komt!

Honden geloven niet in een God of een Allah. Ze leven vanuit hun instinct en gehoorzamen de roedeleider. Deze leidt zijn roede vanuit zijn instinct en zal doen wat goed is voor de roede. Daar komt geen God of Allah aan te pas. Wij mensen maken het nodeloos ingewikkeld door te geloven in de kerk en met politieke spelletjes. In mijn hele leven is er nog geen god geweest die eten heeft gekookt voor mijn gezin, de boodschappen heeft gehaald of de kinderen heeft aangekleedt. Dat ben ik toch echt zélf en niemand anders.

Dat iemand anders in een God, Allah of Jaweh wil geloven, prima! Ieder zijn eigen ding, maar ik doe mijn ding. Ik geloof in de roedeleider, en laat ik dat nou mijn geval zelf zijn ;)

Deze blog kwam tot stand dankzij mijn gezond verstand, en mijn vermogen om logisch na te denken. Ik hoop dat u net zoveel plezier heeft gehad in het lezen ervan, als ik had in het schrijven!

©DJMO
Roedeleider

Laat een reactie achter