Goede voornemens …

Iedereen heeft wel een goed voornemen rond de jaarwisseling. Zelfs als ze zich voornemen om zich niks voor te nemen, hebben ze al een voornemen. Zo ook ik. Ik wil zo veel, maar ik ben inmiddels wel zo realistisch dat ik mijn voornemens niet ophang aan een datum. Zo neem ik me elke dag wel een paar keer voor om een leukere moeder te worden, in plaats van politie-agente. Helaas strand dat voornemen eens zoveel keer als dat ik het me voorneem. En toch blijf ik het proberen, ééns komt er een dag dat mijn kleuters stoppen met elkaar de hersens inslaan om de afstandsbediening van de televisie, of dat ze stoppen met klagen dat ze mijn eten niet lusten.

winners-are-people-who-do-not-quit

Maar goed, terugkomend op de goede voornemens. Ik heb er wel een paar voor dit jaar. Een daarvan is vaker bloggen. Over kleine dingen, over grote dingen. Michael is inmiddels ruim negen maanden en ik besef me dat ik na zijn geboorte geen enkele blog meer geplaatst heb. Daar moet verandering in komen. Vind ik. Of ik er ook aan toekom is een tweede, dat zien we volgend jaar wel rond deze tijd ;)

Ruimte maken in huis – ik heb al een goede start gemaakt door vandaag al alle kerstzooi op te ruimen! Ik heb zelfs alle kerstballen in hun doosje teruggestopt waar ik ze in gekocht had. De lampjes zitten netjes opgerold in de bak, dus hopelijk komende kerst geen stress met snoeren die in de knoop zitten.

Ruimte maken in m’n hoofd – kennissen komen en kennissen gaan, echte vrienden blijven naast je staan. Ik wil sterker in m’n schoenen staan, meer voor mezelf opkomen bij bepaalde mensen en instanties. Dat vind ik nu nog lastig, maar aangezien ik hulp heb, zal dat wel goed komen.

Wat wil ik verder nog doen dit jaar?

Op vakantie naar Duitsland
Efteling met de kinderen
Bello en het Zuiderzeemuseum
Vliegtuigen spotten op Schiphol
Gaan vliegeren op het strand
Het hardlopen weer oppakken

Als iemand nog leuke aanvullingen heeft voor bovenstaand lijstje, dan hoor ik ze graag!

Naast bovenstaand lijstje heb ik nog een goed voornemen, maar dat moet even wachten tot ik uit de schuldsanering ben vrees ik. Daarover later meer ;)

©DJMO 2016

Laat een reactie achter