1e observatie Jan …

Vanmiddag was het dan zover. Triversum kwam de eerste keer thuis kijken hoe de interactie tussen mij en Jan is en hoe Jan zijn gedrag thuis is. Toen we van school wegliepen gedroeg Jan zich nog redelijk en hij accepteerde mijn uitleg dat hij niet bij een klasgenootje mocht spelen zonder morren. Tot we bij de eerste straat kwamen waar we moesten oversteken; Jan trok zich los en wilde zonder meer oversteken. Toen de schutting .. persé in de aarde willen graaien en niet mee willen lopen. Om over het stuk naar huis verder maar niet te praten. Hij is vijf (!) tuinen ingerend, rende een steegje in en moest met alle geweld aan de garagedeuren zitten.

Thuis ging het redelijk goed, hij liet wel wát zien, maar lang niet alles. Triversum heeft in ieder geval een goede eerste indruk van hem gekregen, vijf juni gaan ze op school observeren en tien juni komen ze thuis tijdens het avondeten kijken. Nu maar hopen dat er een diagnose uit komt rollen en dat we vérder kunnen.

Komende donderdag eerst het gesprek bij de arts van de gemeente die m’n aanvraag urgentie gaat beoordelen. Zowel humanitas als Parlan gaan met me mee daarheen om mijn aanvraag te ondersteunen en te zorgen dat er op alle vragen antwoorden gegeven kunnen worden. Ik wil op dat soort momenten namelijk nog wel eens dichtklappen en/of niet op de juiste woorden komen. #duimen

Laat een reactie achter